16 Şubat 2018 Cuma

Alexa Sıralamasını Yükseltmek İçin Altın Değerinde 5 Tavsiye

Alexa Sıralamasını Yükseltmek İçin Tavsiyeler | Nasıl Yükselirim ?
Alexa Sıralamasını Yükseltmek İçin Tavsiyeler | Nasıl Yükselirim ?

Alexa Sıralamasını Yükseltmek İçin Altın Değerinde Tavsiyeler / Alexa Sıralamam Nasıl Yükselir ?

Bugün web sitemizin alexa sıralamasını yükseltmek için en neler yapabilir , en etkili yöntem nedir, bunun adına bir makale yazmak istedim.Umarım faydalı olur sizler için. Yazıma şu soruyla başlamak istiyorum "Alexa Nedir ?". Basitçe anlatacak olursam Alexa, internet üzerinden Web sitenelerinin genel olarak yapısına , trafik verilerine ve bir çok parametreyi göz önüne olarak her web siteye bir sıralama biçen bir web sitedir.

Eğer sizde milyonlarca web site arasından sıranızı görmek istiyorum bu yazıyı okuduktan sonra web siteniz için alexa kullanabilirsiniz. Alexa, 1996'da Brewster Kahle , Bruce Gilliant tarafından kurulmuştur (Amazon.com tarafından) ve SEO ve Web Yöneticileri tarafından sitelerin sıralamasını analiz etmek ve karşılaştırmak için kullanılır. Alexa sıralamanızı yükseltmek inanılmaz zor bir iş değildir ancak alexanın göz önünde bulunduğu kriterleri göz önüne alırsak iyi bir site sıralamanızın olmasını istiyorsanız kaliteli bir siteniz olmalı ve kalite içerikler paylaşmanız şart.

Alexa Sıralamasını Geliştirin
Haftada bir makale yazarak alexa sıralamasını yükseltmek? Kulağa güzel geliyor doğru ancak günlük yazmıyorsanız ve kaliteli içerik sunmuyorsanız bu yüzden sıralamanız oldukça düşük olabilir. Eğer sende alexa sıralamanı yükseltmek istiyorsan şu felsefeyi takip et "Kaliteli içerik yazmak ve bu içeriği paylaşıp tanıtmak.

Alexa sıralamanızı yükseltmek için genel olarak size vereceğim ipuçları şunlardır.

  1. Sitenizi Alexa'da doğrulayın
  2. Yazınızı paylaşın ve tanıtımını yapın
  3. Alexa sıralama widgetini sitenize ekleyin
  4. Backlink oluşturun
  5. Sonuç
1)Sitenizi Alexa'da Doğrulayın:
Öncelikle Alexa sıralamanızı yükseltmek istiyorsanız Alexa'ya kaydolmalısınız. Alexa'nın size verdiği kodu <head> bölümüne yapıştırdığınız takdirde siteniz Alexa tarafından doğrulanmış olacaktır.Unutmayın Alexa doğrulanmış web sitelerine daha iyi sıralamalar verir. Milyonlarca web sitesinin Alexa tarafından doğrulanmış olduğunu da unutmamanız gerekiyor ve bunun sonucu olarak önünüzde kocamaaaan dağ var ve sizin Alexa sıralamanızı yükseltmek için gitmeniz gerek yol çok uzun ve meşakatli. Şunu da unutmamak gerekiyor ; Alexa ve Google'da iyi bir sıralama almanın verdiği keyfi de hiçbir şey vermiyor 😅

2)Yazılarınızı Paylaşın ve Tanıtımını Yapın:
Yeni blog yazmaya başlayanlar ve günlük blog yazanların bildiği gibi emekleme evresinin ilk aşamalarında trafikler oldukça düşüktür.Makaleniz mükemmel denecek kadar iyi fakat trafiğiniz düşük? İşte burda ek olarak size görev düşüyor ve bana kalırsa bu sizlere verebileceğim en önemli ve en büyük tavsiye "Makalelerinizi Sosyal Medya Aracılığı İle Paylaşın ve Her Yerde Tanıtımını Yapın". Hatta ve hatta şu tabiri kullansam yalan olmaz "Makalenizi insanların gözünün içine sokun" al kardeşim bu benim makalem bak dercesine.O yüzden demem odur ki sosyal medya burada çok önemli bir yeri kaplıyor. Düşük kalitede makaleler , yazılar bile sosyal medyada tanıtımı, reklamı, paylaşımları yapıldığında google tarafından indexlenebiliyor yani sıralaması yükselebiliyor.

3)Alex Sıralama Widgeti:
Alexa bildiğiniz üzere site davranışlarını ve trafiğini kontrol ederek web sitelerine değişkenlik gösteren bir sıralama biçmektedir.Eğer alexa sıralama widgetini kullanırsanız ve sitenize gelen kişi sıralamanızla veya sitenizle ilgili bilgiler almak için o widgete tıklarsa n'apmış olursunuz biliyor musunuz? Alexa'ya backlink sağlamış olursunuz ve backlinkler alexa tarafından çok çabuk bir şekilde tespit edilebilen bir durumdur. Alexa sıralama widgeti kullanarak da Alexa sıranızı yükseltebilirsiniz.

4)Backlink Yapımı:
İşte webmasterlar ve web site sahipleri ve seo uzmanlarınca trend olan kelime "Backlink", Sitelerin sitenize çeşitli yollarla yönlendirmiş olduğu linklere backlink denir ve backlinklere sık tıklandığı değere PR değeriniz yükselmiş olacaktır. Bundan mütevellit Alexa backlinkler aracılığıyla PR değeri yükselen sitenizin sıralamasını yükseltecektir. Burdan da anlaşılacağı üzere backlink sahibi site Google ve Alexa tarafından sevilmekte ve indexlenme oranı yüksektir.

5)Sonuç:
Alexa sıralamınızın yükselmesi için size verebileceğim gerçekçi ve işe yarar tavsiyeler bunlardır. Vermiş olduğum tavsiyeler ciddi anlamda göz ardı edilmeyecek kadar büyük tavsiyelerdir. Tavsiyelerimi uygulayarak sabırla ve azimle çalıştığınız takdirde Alexa tarafından sıralamanız yükselecektir. Genel olarak toparlayacak olursam sitenizin bir itibarı olsun.Yani "Mahallenin ağır abisi" benzetmesi bence hiç de yanlış olmaz. İtibarınız olsun , kaliteli paylaşımlar yapın, sitenize emek verin, meyvelerini emin olun alacaksınız.

Bu yazımda sizlere Alexa sıralamanızı yükseltmeniz için izlemeniz gereken yolu ve yapmanız gerekenleri anlattım. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Eğer ki makalemi faydalı bulduysanız sosyal medya hesaplarından paylaşarak bana destek olmayı ve yorum bırakmayı unutmayın.İyi günler sağlıcakla kalın...