12 Şubat 2018 Pazartesi

Ses Kasmak Nedir? Nasıl Ses Kasılır?

Ses Kasmak Nedir? Nasıl Ses Kasılır?
Ses Kasmak Nedir? Nasıl Ses Kasılır?

Ses Kasmak Nedir? Ses Kasmak Nasıl Yapılır?

Başlıktan da anlayabileceğiniz üzere Ses Kasmak nedir ve nasıl Ses Kasabiliriz gibi sorulara cevap bulabileceğiniz bir makale hazırlamak istedim. Aslında adı üstünde "Ses Kasmak" çok anlaşılır olmasına rağmen bilmeyenler için bir makale hazırlamak is. Ne demişler ; Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp 😃

Ses kasmanın ne olduğundan bahsetmeden önce neden ses kasmalıyız, bunun üzerine bir kaç şey söylemek istiyorum. Oyunda olur olmadık yerlerde koşa koşa gidersiniz bir anlık dalgınlıkla ve bundan dolayı rakibiniz ses kasarak sizin nerede olduğunuz saptar, hemen ardından Bang! kurşunu yedin. Dolayısıyla düşmanınızın basesine girerken veya düşmanların olduğunu düşündüğünüz, hissettiğiniz yerlere girerken mutlaka ama mutlaka ses kasmalısınız ve asla ama asla koşmamalısınız. Bu hataya düşmemek için daha doğrusu oyunu daha profesyonel oynamak için ses kasmak oyuncular için oldukça önemli bir olaydır.

Ses kasmak genel olarak Call of Duty, Counter Strike: Global Offensive tarzı oyunlarda karşı rakibin nereden geldiğini dinleyerek anlamaktır. Oldukça zor bir iş olmakla birlikte çeşitli denemelerle, çalışarak, kulağınız aşina olmasını sağlayarak oldukça etkili ses kasabilecek seviyeye gelebilirsiniz.

Ses kasmak için elbette ki kulaklık kullanmanız lazım. Sıradan bir bilgisayar hoparlörü ile maalesef çok iyi ses kasamazsınız, seslerin nereden geldiğini anlayamazsınız ama hoparlör ile düşmanınızın arkanızda veya sağınızda veya solunuzda veya duvarın hemen arkasında veya herhangi bir yerde olduğunu dinleyerek saptayabiliyorsunuz tıpkı gerçek hayattaki gibi.

Aman Dikkat!
Yazımı sonlandırmadan belirmek isterim ki benim size nacizene tavsiyem arkadaşlarınızla birlikte ses kasmamanızdır. Çünkü arkadaşlarınızın ayak sesi ile düşmanınız ayak sesini, oyunda isimlerin yazılı olduğu yer yardımıyla ayırt etmek cidden çok zor. Dolayısıyla tek başınıza kaldığınızda veya teke tek kaldığınızda veya round durulduğunda yani herkes konumunu aldığında ses kasmaya başlarsanız sizin için en sağlıklısı olacaktır.